Project landhuis appartementen­complex te Berkel- Enschot

Project landhuis appartementen­complex te Berkel- Enschot

Aan de Bosscheweg 53 te Berkel-Enschot ligt een vrijstaand landhuis dat Antrist Vastgoed samen met partners, gaat herzien. Binnen het kader van het bestemmingsplan biedt deze locatie de mogelijkheid om een uniek appartementencomplex in alle beslotenheid en rust te bouwen. Onze visie is om de huidige locatie te ontwikkelen tot een luxe urban villa met een klassieke uitstraling die wordt verdeeld in vier bouwlagen. De villa wordt gesplitst in een achttal appartementen (twee per woonlaag) variƫrend in grootte van 136m2 tot 200 m2. De nieuwe bewoners van deze appartementen zullen met elkaar verbonden zijn dankzij een aantal centrale voorzieningen, zoals een grote ontvangsthal en een multifunctioneel paviljoen in de vorm van een orangerie. In de omliggende tuin zullen een achttal garageboxen en een achttal parkeerplaatsen gerealiseerd worden en zal de tuin aangelegd worden na een ontwerp van een landschapsarchitect. De bestaande grote bomen in de parkachtige setting, zullen gehandhaafd blijven. Dit plan is in principe goedgekeurd door de gemeente Tilburg. Wij zijn bezig met het voorlopig ontwerp en de verwachting is dat wij in de loop van 2024 starten met de bouw.

De doelgroep voor dit project is de bemiddelde 50-plusser en empty nesters alsmede medioren die gelijkvloers, comfortabel en luxueus willen wonen. Met een eenduidige vormgeving straalt het pand eenheid uit. Met de klassieke ornamenten en symmetrie is het een klassiek herenhuis. Bij het ontwerp wordt rekening gehouden met o.a. minimaal 3 slaapkamers of twee/drie slaapkamers met een werkkamer of study. Ook is er uiteraard een master bedroom met een badkamer en-suite, een inloopkast bij de masterbedroom, een tweede badkamer en een ruime living. Iedere appartement heeft een of meerdere balkons en een relatie met de tuin.

Deze locatie ligt op korte afstand van zowel het centrum van Berkel- Enschot als van Tilburg. Het centrum van Berkel- Enschot is op steenworp afstand gelegen, en in Tilburg ben je binnen 5 tot 10 autominuten. De Bosscheweg is een typische uitvalsweg met laanbeplanting en ventwegen. De achterzijde wordt gekenmerkt door de stevige groene overgang naar het landelijke agrarische buitengebied met verderop de spoorlijn, A65 en N261.

Antrist Vastgoed Antrist Vastgoed Antrist Vastgoed Antrist Vastgoed Antrist Vastgoed Antrist Vastgoed

Afbeeldingen afkomstig van: Margry Arts Architecten