Over ons

Over ons

Gerard Umans is oprichter en directeur van Antrist Vastgoed. De afgelopen jaren speelde hij met het idee van een nieuw concept voor zorgwoningen. In zijn omgeving zag hij steeds meer zorgbehoevende ouderen die geen passende woonruimte kunnen vinden en mantelzorg en thuiszorg zijn voor veel ouderen non-existent of onvoldoende. Door de individualisering is op veel plaatsen bovendien de sociale cohesie verdwenen. Van zorgspecialisten hoorde hij dat de er veel concepten voor zorgwoningen zijn die niet voldoen. Vaak is de slaapkamer niet groot genoeg voor een rolstoel, of heeft de slaapkamer geen open verbinding met de badkamer of geen schuifdeur. Daarom verzamelde Umans de nieuwste inzichten en technieken om tot een ideaal woonconcept te komen waar ouderen hun leven lang kunnen blijven wonen. Het concept is echter veelomvattender. Ook ouderen hebben behoefte aan een dynamische omgeving, aan participatie en ontmoeting. Uit onderzoek blijkt immers dat er grote behoefte is aan meer sociale cohesie en gemeenschappen. Niet alleen bij ouderen, maar ook bij jongeren. Antrist Vastgoed heeft daarom een woonconcept ontwikkeld dat jong en oud bij elkaar brengt, met veel gemeenschappelijke voorzieningen en activiteiten.

Antrist Vastgoed Antrist Vastgoed

Onze Speerpunten

Vakspecialisten

Antrist Vastgoed werkt samen met diverse vakspecialisten op vastgoed gebied, waaronder architecten, stedenbouwkundige bureaus, mede ontwikkelaars, bouwbedrijven, makelaars. Ook werken we samen met marketing bedrijven, website ontwerpers, vastgoed beleggers, financiers, zorginstellingen, gemeentes, provincie en ministeries.

Domotica

Techniek speelt een grote rol in onze concepten. Daarom hebben wij samenwerking gezocht met kennisinstellingen en innovatieve bedrijven. Een van die bedrijven is het Belgische bedrijf IP Building. Dit bedrijf ontwikkeld smart living en smart assised living hardware en software om woningen intelligent uit te rusten. Door de modulaire bouwmethode zijn de gebouwen gemakkelijk aan te passen.

Empatic Living Labs

Dit concept is ontwikkeld door Massi Mohammadi , professor van TU Eindhoven en docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij en haar team werken aan sociaal-intelligente woongebieden. Daarbij worden innovaties zoals Internet of Things, big data, robotica en artificial intelligence ingezet voor meer sociale interactie, zelfredzaamheid en participatie. Wij willen van hun diensten gebruik maken bij de concepten geclusterd wonen.

Nieuws

Villapark Drumptse Zeeg te Tiel - Antrist Vastgoed

Villapark Drumptse Zeeg te Tiel

Wij zijn blij om mede te delen dat het bestemmingsplan Tiel Noord en Kleine Kernen Burgemeester Meslaan 66 (bekend als Villaproject De Drumptse Zeeg) te Tiel met ingang van 28 december 2022 onherroepelijk is geworden…

Lees meer

Headerafbeelding afkomstig van: Margry Arts Architecten