Vitaliteitswoningen

Vitaliteitswoningen

Antrist Vastgoed heeft vitaliteitswoningen ontwikkeld. Daarbij gaat het om levensloopbestendige woningen voor mensen vanaf 45 jaar in Nederland en Vlaanderen, waarbij de sociale cohesie wordt bevorderd door een zorgzame gemeenschap te creëren. Wereldwijd onderzoek toont namelijk aan dat ouderen langer vitaal blijven als ze zo lang mogelijk actief blijven en een uitgebreid sociaal leven hebben. Geïnspireerd door deze resultaten, hebben wij vitaliteitswoningen ontwikkeld waarbij de bewoners zo lang mogelijk worden gestimuleerd in beweging te zijn en hun sociale interactie te bevorderen en te versterken. Hierbij is de basisgedachte dat mensen in alle levensfasen een integraal deel blijven uitmaken van de maatschappij.

Binnen het concept van deze vitaliteitswoningen spelen zorginnovaties en duurzaamheid een grote rol. De woningen voldoen aan het Woonkeur Pluspakket Met Zorg en bieden een hoog wooncomfort. Het levenslang zelfstandig wonen wordt verwezenlijkt door een gemakkelijk bedienbaar modulair smart home-systeem. Ook is er een living lab aanwezig voor innovatieve bedrijven, kennisinstellingen als hogescholen en universiteiten die zich bezighouden met ontwikkelingen in de zorg. Bij het living lab ervaren deelnemers op welke wijze zij een bijdrage kunnen leveren aan zorginnovatie, comfortabel wonen en leven en duurzaamheid. Ook de eerstelijnszorg zal hierbij aansluiten en op die manier eenvoudig toegankelijk zijn voor de bewoners. De architectuur van de vitaliteitswoningen dient de natuur en biodiversiteit op de locatie zoveel mogelijk te versterken. Door ecologisch te bouwen wordt de impact op het milieu geminimaliseerd.

Antrist Vastgoed

Schuurwoningen

Klik hieronder voor meer informatie over de eerste concrete plannen.

Schuurwoningen - Antrist Vastgoed

In samenwerking met Wenink Holtkamp Architecten heeft Antrist Vastgoed het concept schuurwoningen uitgewerkt. Deze woning is geïnspireerd op werkschuren uit de omgeving. De woning is op afstand van de ontsluitingsweg gesitueerd en …

Lees meer

Afbeeldingen afkomstig van: Margry Arts Architecten